fbpx

Aby ste mohli využiť posledné letné dni naplno alebo celkový čas voľna zmysluplne. Naša Ali si pre vás pripravila krátky blog, ako je podľa nej najlepšie spojiť odpočinok s prácou a osobným rozvojom.

Aktívne plánujte svoj voľný čas

Poznáte to. Ste študent a v lete alebo počas voľna prichádza výnimočná príležitosť konečne si privyrobiť. Pri jednej, dvoch – troch brigádach zostáva len málo voľných dní a ako to už býva, len si kýchneš a polovica voľna je preč.
Preto najbližšie, keď sa stretneš večer s partiou v meste, skúste si spolu zhrnúť (a najlepšie aj spísať do poznámok v mobile), čo počas voľna nemôžete vynechať. Je to splav, návšteva kina, turistika, streetfood festival alebo kŕmenie sysľov v Muránskej planine? Zapíšte si to.
Nezabudnite si potom v spoločnej skupine (napríklad na messengri) zladiť termíny. Ak sa aj nestretnete všetci naraz – využite voľné dni a nepremrhajte ich len dlhším spánkom doma a poobednou kofolkou u vás na sídlisku (hoci aj to z času na čas nie je zlé).

Keď padne, oddychuj a využi okolitý turizmus

Vedel si, že lístok na autobus napríklad zo Zvolena do Banskej Štiavnice stojí pre študenta len 82 centov? Takto sa nemusíš limitovať len na toho kamaráta s autom, no kľudne sa aj sám/ sama, či s najlepšou kamoškou môžeš poobede po smene vybrať do okolitých miest.

Konečne voľno. A čo teraz?

Poznáš moment, keď celé dni v práci odrátavaš hodiny  do dňa D kedy máš konečne voľno a zrazu ten deň príde – len tak ležíš, no akosi ťa žerú mrle lebo, čo teraz? Hlavou ti behá mesačná inventúra a tak ďalej. Využi to a pribaľ si so sebou tú rozčítanú knihu čo máš druhý mesiac pri posteli. Ak nie si zrovna na čítanie, tak môžeš svoju nepokojnú myseľ zamerať na podcast či venovať hodinku času tomu, aby si na svojich sociálnych sieťach urobil poriadok. Tým myslím pretriedil to, čo sleduješ a profily čo ťa akurát deprimujú. A ponechaj si tie, čo ťa inšpirujú, tešia, učia a ukazujú niekedy aj tú pravú, občas vtipnú realitu. Uvidíš aký pozitívny impakt na tebe upratovanie tohto druhu a aj nový obsah v tvojom feede vie zanechať 😊.

Poznáš svoje produktívne hodiny?

Pokiaľ máš flexibilný pracovný čas, môže sa stať že to pôjde s pracovnou morálkou o kúsok horšie. Preto ak poznáš svoje produktívne hodiny dňa – využi ich na úlohy ktoré ti idú z tvojho „To do“ listu najťažšie a pravidelne sa ti do nich najmenej chce. Už známe pravidlo že žabu (náročná úloha do ktorej sa ti nechce) treba zjesť hneď ráno sa osvedčilo mnohým a zaručí tak pohodové poobedie bez stresu z nečinnosti.

Veríme, že týchto pár bodov vám pomôže zefektívniť posledné dni voľna a stihnete omnoho viac vecí, než za celé dva mesiace.

Autorka blogu: Ali Trnková

Prečítajte si aj: Rozrástli sme sa o novú školu, ako vyzeralo úvodné školenie?

Pin It on Pinterest