fbpx

Na akcelerátore bolo naozaj skvelo

Na akcelerátor som prišla ako nováčik, o programe Show your talent som nemala takmer žiadne informácie a aj preto som mala spočiatku zmiešané pocity. Uplynulý predĺžený víkend však rozohnal moje obavy a prekonal moje očakávania.

Účastníci školenia boli zo štyroch stredných škôl (SOŠ Tisovec, SŠ Jozefa Murgaša Banská

Bystrica, SPŠ Dopravná Zvolen a Obchodná akadémia Dolný Kubín) a keďže sa väčšina
z nás predtým medzi sebou nepoznala, piatok sa niesol v znamení rôznych zoznamovacích aktivít. Ľady sa, našťastie, takmer okamžite prelomili a odvtedy po celý čas panovala veľmi príjemná a uvoľnená atmosféra. 

V sobotu a v nedeľu sme absolvovali množstvo zaujímavých workshopov o talentoch, vzdelávaní, učení, rolách v tíme a o tom, ako v takom tíme efektívne pracovať. Naučili sme sa vytvoriť a odprezentovať vlastné aktivity, poskytnúť spätnú väzbu či zistili viac
o marketingu, mentoringu a administratíve. Na prvý pohľad to môže vyzerať nudne, no myslím, že každý bod programu nás obohatil a presvedčil, že aj vzdelávanie môže byť záživné. Snažila som sa zapamätať si čo najviac a mojím cieľom je tieto poznatky využiť
a aplikovať, či už priamo v Show your talent, alebo v ďalšej dobrovoľníckej činnosti.

Školili sme sa v krásnom prostredí hotela Zerrenpach v Látkach, a hoci počasie nebolo ideálne a tunajšiu prírodu sme si príliš nestihli užiť, nechýbalo nám to a dážď nebol prekážkou v zábave. Voľné chvíle sme síce trávili prevažne vo vnútri, ale boli plné smiechu, spoločenských hier, spevu, tanca a rozhovorov, vďaka ktorým sme nadviazali nové cenné priateľstvá, ktoré plánujeme v budúcnosti určite upevňovať.

Som nesmierne rada, že som mohla spoznať toľko inšpiratívnych ľudí (na zážitky s nimi,
a samozrejme, wafle a krupicovú kašu nezabudnem:)) a dozvedela sa niečo viac
o inovatívnom projekte, ktorý už niekoľko rokov úspešne pomáha mladým ľuďom napredovať. Teším sa na nadchádzajúci školský rok a ďalšie super akcie. Verím, že ako dobrovoľníčka spolu s mojim tímom, budem nielen čo najviac pomáhať študentom, ale že aj mňa sa samotnú skúsenosť v projekte posunie ďalej.

A na záver, pár odkazov od iných účastníkov školenia:

Ján Červík, SPŠ Dopravná Zvolen:

Ďakujem za úžasných nových priateľov, za drobné momenty, ktoré mi v mojom živote veľmi veľa  ukázali. Dlho som potreboval dostať nejaký dôvod na úsmev, byť na seba hrdý a taktiež ste ma donútili cítiť sa niekým. 

Klaudia Búrová, SOŠ Tisovec: 

Som rada, že som mohla spoznať úžasných ľudí a mohla som zažiť také neskutočné zážitky… Mám vás rada. Mali ste všetci neskutočne dobrú energiu, ktorú som z vás čerpala, a taktiež aj inšpiráciu, ste úžasní… ĎAKUJEM!

Autorka Blogu: Júlia Kakačková

„Toto podujatie bolo podporené z dotácii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.“

Prečítajte si aj: V programe Show your talent som od jeho úplného začiatku alebo Objavte svoju jedinečnosť, svoje talenty, svoj potenciál 

Pin It on Pinterest