fbpx

Aký bol rok v našom programe? A ako sa zvyčajne cítia účastníci nášho programu? Veľmi nás zaujímajú tieto otázky. A práve kvôli tomu nám Nina Čunderlíková, ktorá je študentkou SPŠ J. Murgaša poskytla rozšírené odpovede na naše otázky. Nina, ideš!

Do programu Show Your Talent som sa prihlásila s pocitom veľkého očakávania a nevedela som do čoho idem.  Ale keď som dostala prvý mail od Jara, koordinátora programu , tak som doslova zamrzla.  Neočakávala som totiž ,že by ma mohli vybrať do druhého kola, ktorým bol neformálny pohovor.
Pred pohovorom som bola nesmierne nervózna a neskutočne som sa bála. Avšak hneď ako som vošla do miestnosti, kde sa pohovor konal, tréma a nervozita zo mňa viac menej opadli a bola som odhodlaná zažiariť . Teda minimálne sa o to pokúsiť (smiech).
Pohovor bol veľmi príjemný, pýtali sa nás na bežné otázky a odpovedať na ne nebolo vôbec  ťažké. Otázkami na úvod:  Ako sa máš? Aký si mala deň ? alebo už len milým tónom Jara a Jarky som sa uvoľnila.

Keď ma po druhom kole vybrali, nasledovala najlepšia časť celej našej púte a to prvá víkendovka. Na tejto víkendovke sme sa začali spoznávať navzájom a aj individuálne sami seba, začali sme spoznávať neformálne vzdelávanie a hlavne sme zažili kopec zábavy. Naučili sme sa niečo nové o komunikácii, tímovej práci a tímových rolách. Samozrejme sme sa rozdelili do tímov, s ktorými sme strávili veľmi veľa voľného času ,aby sme naplánovali a uskutočnili náš projekt.

Náš projekt bol zameraný na recykláciu na našej škole. Počas jeho prípravy a realizácii sme sa učili na každom kroku. Či už vybaviť dôležité úradné hovory a stretnutia, alebo riešiť problémy  v kolektíve. Počas plánovania projektu som si našla mnoho nových kamarátov ,nie len z môjho, ale aj z iných tímov. Myslím ,že sme boli a stále sme veľmi dobrý kolektív a snažíme sa jeden druhému pomáhať.

Ako naštartovanie po pauze sme mali výnimočnú víkendovku a to nezvyčajne  pred „ňom D“.
Za normálnych okolností by bola až po ukončení projektov, lenže nás na začiatku zasiahla nešťastná pandémia, tak sme sa stretli až po väčšej pauze. Na víkendovke sme sa hlavne rozprávali ,čo máme nové keďže niekoľko mesiacov sme boli doma a samozrejme sme znova začali pracovať na našich projektoch.

Potom nás už len čakal náš „Deň D“, kde sme prezentovali svoje projekty, našu cestu a hlavne v našom prípade, prečo je dôležitá recyklácia. A aby som samozrejme nezabudla, čaká  nás ešte posledná záverečná konferencia ,kde si všetko zhrnieme a odprezentujeme našu prácu. Musím uznať ,že to bola a stále aj je makačka, ale stojí to za pocit, že ste spravili niečo užitočné pre vás, vašich kamarátov a spolužiakov.

Určite každému odporúčam vyskúšať svoje šťastie, zručnosti a hlavne túto príležitosť, ktorá vám ukáže a pomôže nájsť svoju cestu v tom čo vás baví, či už v pokračovaní s projektami alebo vám ukáže, že toto možno nie je pre vás, ale aspoň ste to skúsili a môžete hrdo povedať, že ste sa zúčastnili a dobojovali do konca.

Autorka blogu: Nina Čunderlíková

Program je spoluorganizovany s pomocou BBSK a Rozvojovou agentúrou BBSK.

Pin It on Pinterest