fbpx

Čo vám poviem… utorkové ráno bolo pre náš tím (na čo si pri našom CEO – Jarkovi bežne zvykáme) opäť výzvou, vystúpením z komfortnej zóny a novou skúsenosťou. Bol to totiž deň, kedy sme sa mali stretnúť s dôležitou osobou v oblasti školstva. Keďže Show your talent je vzdelávací, rozvojový program pre stredné školy,  návšteva sa konala priamo u ministra školstva, Mgr. Branislava Gröhlinga.

Spolupráca, ktorá je pre rozširovanie nášho programu nevyhnutná

Našou víziou je Show your talent priniesť aj do iných miest a škôl a dať tak príležitosť čo najviac mladým ľuďom, aby v sebe našli svoje talenty… a to je , poviem vám,  náročná výzva. „Expanzia“  ktorú sme si s naším tímom stanovili si vyžaduje pevnú spoluprácu, kvalitných ľudí, ktorí v tom vidia zmysel, ich dôveru, dobrý manažment, vytrvalosť, niekde aj financie pre aktivity a množstvo iného. 

Práve preto bolo úlohou minulého ročníka budovanie a zaškolenie lokálnych tímov, vytvorenie metodiky a brandu programu, ale aj pohľad späť a kontrola či si náš program drží rovnakú kvalitu ako v prvom roku. Pochopili sme, že ak chceme prinášať kvalitné neformálne vzdelávanie, bude si to vyžadovať aj našu časovú obetu no predovšetkým pomoc či už externých lektorov, mentorov alebo konkrétnych inštitúcií.

Keď sa spojí tréma s radosťou 

Výsledky uplynulej práce, ale aj naše vízie a plány sme 29. septembra odprezentovali na pôde Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Musíme priznať, že tesne pred stretnutím sme niekde vo svojom vnútri cítili trému, avšak úprimne sme sa na túto chvíľu tešili. Po príchode nás usadili do malej zasadačky, kde sme sa ešte mohli pripraviť a skoncentrovať. Na celom poschodí bola cítiť príjemná atmosféra, každý kto prechádzal nás milo pozdravil, no zároveň aj pokojná.

Po chvíli sme sa presunuli do veľkej rokovacej miestnosti, kde nás už prijal samotný minister školstva. V úvode sme sa mu poďakovali, keďže pán Gröhling  nás na jarnej online konferencii potešil svojím pozdravom a povzbudil našich študentov a učiteľov. Profesionalita no zároveň otvorený, pozitívny prístup sprevádzal tento rozhovor po celý čas.

Podpora zo strany ministra školstva

Už v úvode sme cítili, že domov budeme odchádzať s príjemným prekvapením pre našich študentov a učiteľov, keďže pán minister prejavil záujem zúčastniť sa v najbližšom období našich aktivít priamo na školách. Ubezpečil nás, že náš program pozorne sleduje, čo nás samozrejme potešilo. S ministrom školstva sme sa zhodli na dôležitosti podporovania prirodzených talentov mladých ľudí, na rozširovaní princípov neformálneho vzdelávania v školách či zvyšovaní uplatniteľnosti absolventov na trhu práce. 
Počas stretnutia sme našli priestor pre ešte intenzívnejšiu spoluprácu, pričom o jej konkrétnej podobe vás budeme na našom informovať už čoskoro. 

Deň, ktorý sa zapíše do našich spomienok

Spolu s Jarkou a Jarom sme zhodnotili, že sa nám dávno na oficiálnej návšteve nestalo že by bola druhá strana bola natoľko pripravená a nabriefovaná informáciami o našom programe. Spojila sa tak efektivita, dobrá atmosféra a profesionalita. To sa vám priatelia, na pracovných stretnutiach, stane celkom výnimočne.Na záver prebehol spoločný fotoshooting pri oficiálnej fotostene Ministerstva školstva. Ani pri fotení sme nezostali bez milého úžasu keď nám, mladej krvi, ukázal pán minister svoju nadčasovosť a uštedril nám aj jednu selfie 😊. 

Autorka blogu: Alena Trnková

Pin It on Pinterest