fbpx

Keď sa naši „talenťáci” prihlásili do programu Show your talent, boli plní očakávaní. Nevedeli, ako bude projekt prebiehať, a dúfali, že sa niečo nové dozvedia. Počas prvej víkendovky sa všetci lepšie spoznali. Zabavili sa a zistili, v čom sú dobrí. To im dodalo sebavedomie a motiváciu spraviť všetko, čo je v ich silách. Vytvorili 4 silné tímy, ktorých cieľom bolo vytvoriť z našej školy krajšie a príjemnejšie miesto na štúdium.

Nasledovali tri workshopy. Počas prvých dvoch workshopoch sa účastníci Show your talent naučili, ako by mal vyzerať návrh ich projektu, ako správne pracovať s financiami, ale aj ako si vytvoriť časový harmonogram pre svoje projekty. Na treťom workshope sa pustili do zavŕšenia svojich projektov. Na začiatku sa dozvedeli niečo o konštruktívnej kritike a spätnej väzbe, ktorú budú počas práce na svojich projektoch určite dostávať. Prečo je dôležité brať kritiku a spätnú väzbu vážne? Ako sa zo svojich chýb poučiť? Prečo je dobré tešiť sa aj z kritických reakcií? To sú otázky, na ktoré účastníci našli odpovede.

Ako získať sponzorov jedna z posledných tém, ktoré našich talenťákov” čakali, bola obzvlášť zaujímavou

V rámci projektu Show your talent dostane každý tím finančnú čiastku 100€, ktorú môže celú využiť na realizáciu svojho projektu. Zdá sa Vám to málo? Naučíme Vás aj to, ako si zohnať sponzorov. Na Slovensku, dokonca aj v okolí Žiliny, sa nachádza množstvo ochotných firiem, ktoré radi pomáhajú práve mladým ľuďom meniť svoje okolie k lepšiemu. Zo skúsenosti vieme, že ak budú naše tímy úspešné, dokážu počiatočnú čiastku 100€ navýšiť napríklad aj na 3500€. Už niekoľko tímov tak vďaka svojej skúsenosti získalo nových sponzorov pre svoj projekt! A s takouto sumou sa už dá vytvoriť všeličo, no nie? 

Ak chcú naši talenťáci” svojich sponzorov zaujať, musia vedieť svoj projekt dobre odprezentovať 

Dôraz sa okrem kvalitnej, stručnej, výstižnej a graficky príťažlivej prezentácie kladie samozrejme aj na rétoriku. Už na víkendovke sa účastníci oboznámili s dôležitosťou neverbálnej komunikácie – mimiky a gestikulácie. Stačí zaujať sebavedomý postoj, ukázať, prečo je pre firmu výhodné podporiť ich projekt, a peniaze majú v kapse. Tieto vedomosti okamžite využili v praxi. Na veľký výkres za 40 minút načrtli prezentáciu. 5 minút. Toľko mal každý tím na to, aby čo najlepšie odprezentoval svoj projekt. Všetko sme zaznamenali na kameru, aby si svoj prejav mohli individuálne pozrieť a zistiť, čo by mohli zlepšiť.

Hurá do práce!

Naši „talenťáci” vypísali projektovú dokumentáciu a koordinátor Lukáš Hrošovský ju podpísal. Týmto sa oficiálne začala cesta za vytúženým cieľom. Pomoc na nej účastníkom poskytnú mentori, realizačný tím, sponzori, ale môžete tak spraviť aj VY. Sledujte naše tímy na Instagrame a neváhajte ich podporiť, prípadne priložiť ruku k dielu. V dolnej časti tohto článku nájdete QR kódy s odkazom na účastnícke Instagram účty. Výsledky ich snaženia budeme môcť vidieť už koncom mája. Držme im palce!


Autor blogu: Boris Henrich

„Program sa realizuje s finančnou podporou Rozvojovej agentúry RAŽSK a Žilinského samosprávneho kraj“

Pin It on Pinterest