fbpx

Wáu, tak toľko povzbudenia sme pravdupovediac nečakali. Predsa, niekomu sa online priestor nemusí až tak páčiť. Avšak náš tím zabojoval a snažil sa pripraviť víkendovku v online priestore, tak aby si ju užili študenti aj učitelia.  V dnešnom blogu vám prinášame spätnú väzbu od učiteľov zo SOŠ Tisovec.

Spočiatku som pristupoval k projektu veľmi opatrne, nakoľko som nemal ešte skúsenosti s niečím podobným, ale hneď po úvodných hodinách moje obavy vyprchali. Po úvodnom predstavení, ktoré sa nieslo v uvoľnenej atmosfére, boli všetci zúčastnení nenápadne vtiahnutí do deja samotného programu, kde zábavnou formou sa učili sebareflexii, tímovej spolupráci, druhom učenia a formám komunikácie.
Samotný proces učenia bol logicky predeľovaný úlohami/hrami, kde zúčastnení boli náhodne aj zámerne rozdelení do skupín, čo vytvorilo nové väzby v kolektíve, posilnilo ducha spolupráce, odhalilo silné/slabé stránky.
Celý proces sa niesol v uvoľnenej nálade, striedavanie prvkov plynulo prirodzene, čo nedalo najmenšiu šancu únave, nude a nezáujmu. Všetko bolo veľmi dobre pripravené a spracované, o čom svedčia aj  pozitívne reakcie žiakov, ktorých aktívny prístup ma až zaskočil.

S pozdravom
Ivan

Online „víkendové“ školenie je pre mňa cenný zážitok. Oceňujem výber aktivít k jednotlivým témam (napr. symbolická vec k zoznamovačkám) a spôsob podania (napr. farebné papiere s kľúčovými slovami pri tímových rolách).
Ďakujem, že mi toto školenie ukázalo cestu ako v súčasnej online výučbe využiť aktivity na spestrenie online hodín. Chýbala mi ešte taká bodka, krátke večerné stretnutie s nejakou jednou aktivitkou a feedbackom od každého. A klobúk dole pred Vami, ktorí ste toto „online“ školenie zostrojili, teda tímu Show your talent, ktorý je originálne organizovaný, inšpiratívne inovatívny, zaručene zohraný…  

Teším sa na ďalšie stretnutie 
Zdenka

Myslím, že školenie dopadlo nad moje očakávania, ak sa to dá takto povedať, pretože pravdupovediac, nevedela som si predstaviť, čo očakávať.. Bolo to veľmi zaujímavé, obohacujúce a som rada, že som celý tím mohla spoznať, aj keď len zatiaľ takto virtuálne. Som rada, že existuje projekt, kde sa môže mládež realizovať, myslím, že je to dôležité práve v tejto dobe, keď nám tu vyčíňa pandémia a človek často podlieha nejakým negatívnym pocitom, strachu, ktoré šíria hlavne médiá. Projekt ponúka rozptýlenie, dáva možnosť popustiť uzdy svojej fantázii.

Ďakujem
Terka

Veľmi oceňujem prípravu a realizáciu online „víkendovky“. Vedela som, že ste super ale to je slabý výraz, ktorý by vystihoval to, ako ste zvládli v tejto korona dobe.  Stretnutie prebiehalo síce virtuálne ale ja som mala pocit, že sme spolu naozaj, reálne. Veľmi sa mi páčila organizácia, logické a časové rozvrhnutie jednotlivých aktivít. Profesionálny prístup a pripravenosť tímu bola pre všetkých zúčastnených príkladom ako sa dajú robiť veci aj inak.

Ďakujem
Iveta

Ďakujeme za toľké množstvo povzbudenia. Sme radi, že sme splnili vaše očakávania, tešíme sa na ďalšie príjemné stretnutia s vami!

Program je spoluorganizovany s pomocou BBSK a Rozvojovou agentúrou BBSK.

Pin It on Pinterest