fbpx

Príbeh Dady nám vyráža dych. Na úvod asi len toľko, príjemné čítanie priatelia.

Foto: Samuel Maruškin

Pozrieme sa trošku na moju minulosť. Bol rok 2017, ako žiačka 8. ročníka som išla na deň otvorených dverí na jedno nemenované konzervatórium, ktoré bolo mojím snom vyštudovať. Deň otvorených dverí prebiehal ako prijímačky. Bolo mi povedané, že som veľmi dobrá tanečníčka a všetko je perfektné, až na moju proporcionalitu postavy. V ten deň sa mi zmenil život. Začala som cvičiť, prestala som prijímať potravu a prišlo niečo ešte horšie. Sebapoškodzovanie. Túto kapitolu som našťastie uzavrela po odchode z konzervatória, kde som strávila rok.

Následne som musela prestúpiť na SOŠ Dopravnú vo Zvolene. V prvom ročníku som stretla na chodbe Jara Dodoka, rozprávali sme sa o tom, čomu sa venujem, a pozval ma na „ochutnávku“ programu, ktorej sme sa zúčastnili všetci prváci. Hneď som sa prihlásila do programu, dostala som túto skvelú príležitosť a za rok som absolvovala tento program ako účastník.

Už vtedy mi program pomohol uzavrieť zlú kapitolu môjho života, posunúť sa vpred, zistiť, čo je to sebarozvoj, a nájsť svoje talenty. Po úspešnom absolvovaní programu ma oslovil Marián Hríň s ponukou byť členkou realizačného tímu na našej škole. Ponuku som, samozrejme, prijala. Bola som komunikačný manažér, čo ma neskutočne bavilo a napĺňalo. Vyskúšala som si prácu lektora aktivít, cez čo som sa dostala aj k práci animátorky vďaka nášmu mentorovi Slavomírovi Pačutovi.

Veľmi som sa posunula v komunikácii, v plánovaní a aj v iných, osobných veciach, za čo ĎAKUJEM. Taktiež som urobila veľký krok a posun. Spolu s Martinom Vernárskym sme odmoderovali konferenciu, čo bola úžasná skúsenosť. Nikdy som si nemyslela, že sa v moderovaní nájdem, no vďaka tejto príležitosti som dokázala kariérne porásť.

Foto: Samo Maruškin

Pomaly, ale isto sme sa presunuli do súčasnosti. Momentálne som líderka študentského realizačného tímu na našej škole, prežili sme si Summer camp, kde som opäť sprevádzala ľudí na gauč talku ako moderátorka diskusie, viedla som niekoľko aktivít a ujala sa role lektorky. Som veľmi rada za možnosť zapojiť sa do tohto programu a taktiež mať možnosť posunúť sa vpred v osobnom živote.

Príbeh Daniely Švolíkovej

Pin It on Pinterest