fbpx

Vedeli ste, že dňa 24. 2. sa v histórii odohrali dve dôležité udalosti? Pred šesťdesiatimi siedmimi rokmi sa narodil zakladateľ spoločnosti Apple, Steve Jobs, a v roku 2022 sa uskutočnil záverečný workshop  Show your talent na Gymnáziu Hlinská.

Všetci účastníci workshopu zavítali do triedy s príjemnou náladou. Čakala na nich nielen práca, ale aj milý hosť. Celý workshop ozvláštnil príchod pani psychologičky Zuzany Holešovej. Žiaci mali možnosť vypočuť si zaujímavú prednášku o efektívnom učení. Diskutovali o vyhovujúcich podmienkach na učenie sa či o tréme.

Bolo to zaujímavé, pretože každý jeden z nás je iný, výnimočný a každému sedí niečo iné. Dokonca sme mali príležitosť vyplniť si dotazník o type našej pamäti, takže po vyhodnotení sa dozvieme výsledky, ktoré môžeme ihneď aplikovať do nášho života.”

Vzápätí prišlo na rad posledné vypisovanie formulárov a vyúčtovanie projektov. Trvalo nejaký čas, kým tímy vypracovali všetky dôležité dokumenty. Hneď potom žiaci siahli po počítačoch a vrhli sa do tvorenia vlastných prezentácií, ktoré použijú na slávnostnej konferencii. Postupne nám každý tím predstavil svoje výtvory. Študenti si prešli naozaj náročnou cestou plnou svedomitej práce. Stretli sa s množstvom prekážok, museli vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, ale, čo je dôležité, nezľakli sa.

Celé štyri mesiace tvrdo makali na svojich plánoch. Sťažovala im to neustála karanténa. Avšak ani táto situácia ich nezastavila. Vždy si našli spôsob, ako tento tvrdý oriešok rozlúsknuť. Ciele mali také veľké, že problémy na nich pôsobili ako motivácia. Nadobudli kvantum užitočných skúseností, spoznali nových ľudí, objavili svoj potenciál a zlepšili svoju disciplínu. Nevzdali sa. Veď predsa začiatky sú vždy ťažké, ale konce sú zaslúžene nádherné.

Pamätám si, ako na počiatku programu hovorili o svojich víziách a dúfali, že sa im ich podarí naplniť. Dnes si dovolím povedať, že ich kompletné projekty prekročili prah našich očakávaní. Stoja za nimi očarujúce diela. Premena priestorov je dychberúca a napríklad dievčatá priniesli priamo do školy bazár oblečenia úplne zadarmo! Na začiatku roka o týchto exkluzívnych zmenách nikto ani len nesníval! Študenti dokázali svoje myšlienky preniesť do reality a zhmotniť ich. Klobúk dole. Verím, že počas realizácie sa aj zabavili a získali nezabudnuteľné zážitky.

Autorka blogu: Monika Stupňanová

Program Show your talent je na Žilinskom gymnáziu Hlinská spolufinancovaný Žilinským samosprávnym krajom a Rozvojovou agentúrou Žilinského samosprávneho kraja.

Pin It on Pinterest