fbpx

Za posledných pár mesiacov sme stretli nespočetné množstvo študentov, za čo sme nesmierne vďační. V dnešnom blogu vám Dominika Lajčáková prezradí, ako vyzerajú naše ochutnávkové worhskopy a čo je ich náplňou.

Po úvodnom zaškolení realizačného tímu nás čakal krok číslo dva: oboznámenie študentov s programom Show your talent. A tak počas dvoch dní mali možnosť naši prváci, druháci a časť tretiakov sa dozvedieť, čo všetko môžu zažiť a zmeniť za niekoľko mesiacov. Ako to už býva zvykom na začiatok bolo nutné sa trochu prebrať a to sme docielili aktivitou „iskra“, ktorú sme mali šíriť v kruhu čo najrýchlejšie.

Nielen, že to našich študentov prebralo, no určite by sa potešili, keby sa takáto „iskra“ stala súčasťou aj našich bežných vyučovacích hodín.  Po tejto aktivite si jednotlivé triedy mohli pozrieť prezentáciu a taktiež vypočuť prerozprávané príbehy spolužiakov z iných škôl, ktorí si programom prešli. Počuli sme naozaj niekoľko kreatívnych nápadov, ktoré vyzerali byť nereálne, no očividne opak bol pravdou.
Okrem toho sa naši študenti dozvedeli niečo aj o Gallupovom teste, ktorý vie naozaj dôveryhodne zistiť talenty, a tak je jednoduchšie upriamiť pozornosť na dané nadanie a snažiť sa o jeho rozvoj a zdokonalenie. Výhodou je, že ako členovia programu by práve tento test získali zadarmo.  Taktiež zistili, čo všetko by ich v rámci tohto projektu čakalo, čo by preto museli urobiť, no a samozrejme aké výhody by ich v celom procese neminuli.

Následne študenti dostali informácie o tom, kde a ako sa prihlásiť a samozrejme koľko majú času. Pripomínam, že prihlásiť sa môžete len do 15.10.2020 a prihlášku nájdete TU. Všetkých zapojených bude čakať výberový pohovor, kde si záujemcovia sadnú pred výberovú komisiu a budú odpovedať na položené otázky. Na základe toho si komisia vyberie šestnástich študentov, ktorí vytvoria štvorčlenné tímy a prejdú si množstvom nezabudnuteľných zážitkov a taktiež získajú skúsenosti, ktoré im pomôžu sa v živote lepšie uplatniť. 

Na záver takejto prezentácie čakala každú triedu posledná úloha: opísať projekt jedným alebo dvoma slovami. Počuli sme názory, ako napríklad: kreatívne, inovatívne, veľmi inšpiratívne, niečo nové,… z čoho usudzujem, že to určite nejedného študenta zaujalo. Teraz už postačí iba vypísať prihlášku a tešiť sa na nové skúseností, priateľstvá či výzvy, na ktoré budeme s radosťou všetci spomínať. 

Autorka blogu: Dominika Lajčákova
Prihláška: https://showyourtalent.sk/prihlaska/

Prečítajte si aj: Ako prebieha taký rok v programe Show Your Talent?

Pin It on Pinterest