fbpx

Až toľko udalostí v priebehu pol roka ? Nedávno sme ešte len predstavovali náš program pre študentov Žilinského Gymnázia Hlinská a zrazu sme sa ocitli v polovici jeho realizácie. S celým tímom sa tešíme na realizáciu projektov a záverečnú konferenciu.

Najpamätnejšou časťou programu bola jednoznačne víkendovka v Oščadnici, ktorú sa nám našťastie podarilo zrealizovať tesne pred začiatkom online vyučovania a home office – ov. Od začiatočného piatkového poobedia až do ukončenia všetkých aktivít v nedeľu, bola nabitá neformálnym vzdelávaním, získavaním nových informácií, tímových ale aj samostatných úloh, ktoré nás niekedy pobavili, niekedy dali zabrať po inteligenčnej stránke.

Všetko sme spolu perfektne zvládli a účastníkov motivovali k ďalšej práci. Celý čas sme sa riadili heslom: „Čo sa stalo v Oščadnici, ostane v Oščadnici.“(čas na smiech).

A zrazu to prišlo, opäť sme sa ocitli v online prostredí, v ktorom sa odohral náš prvý workshop. Začali sme krátkym zábavným kvízom slúžiacim na prebratie všetkých účastníkov a následne sa spoločne pozreli bližšie na zúbok celému programu, jednotlivým úlohám. Zamerali sme sa na analýzu potrieb a prebrali prvé nástrely jednotlivých projektov.

Bez teórie by sa to samozrejme nezaobišlo. Po chvíľke vzdelávania sme dokončili náplň workshopu, vyjadrili spätnú väzbu, ktorá sa niesla v podobnom znení: „Bolo to super, páčila sa mi prezentácia projektov a vzdelávanie hodnotím veľmi pozitívne.“

Druhý workshop sa nám javil ako najaktívnejší. Prvou aktivitou vo virtuálnom svete bolo skladanie príšeriek – aktivita zameraná na rozvoj kreativity. Niektorí z nás vytvorili rozkošné zlatíčka, zatiaľ čo iným sa podarili naozaj skvostné a strašidelné indivíduá. Po odprezentovaní našich zručností a fantázie sme pokračovali ďalej. Rozoberali sme samostatne jednotlivé projekty, snažili sme sa na ne pozrieť naozaj zo všetkých možných uhlov pohľadu a vyšperkovať ich do maximálneho detailu.

Následne nasledovalo teoretické okienko tentokrát zamerané na projektový manažment spolu s marketingom a propagáciou. Na záver sme workshop zakončili spätnou väzbou: „Dnes bol workshop najlepší, svižný, energický a aj teória bola v pohode.“ Dokonca aj v online prostredí nás workshop zaujímal!

Medzi druhým a tretím workshopom sa rozbehla ozajstná práca. Tímy naštartovali realizáciu svojich projektových zámerov. Pravidelne sa stretávali cez online domény, dorábali plány a snažili sa doťuknúť (niekedy aj na poslednú chvíľu) tie posledné a najmenšie detaily.

Počas tretieho workshopu, v teoretickej časti sme sa krátko povenovali kritike, spätnej väzbe a ich vzájomným rozdielom. Zadali sme si domácu úlohu a celý spoločne strávený čas sme zakončili otvorenou diskusiou o sviatkoch, keďže sme sa nachádzali v predvianočnom období. „Tento workshop sme sa naučili vedomosti, ktoré využijeme v reálnom živote a výborne sa dnes pracovalo v tímoch.“

Naša cesta sa však ešte nekončí. Mentoring stále prebieha a študenti si mentoring veľmi obľúbili. Čaká nás realizácia projektov – najhlavnejšia časť programu, takže nám držte palce, nech všetko úspešne dotiahneme do konca!

Program Show your talent je na Žilinskom gymnáziu Hlisnká spolufinancovaný Žilinským samosprávnym krajom a Rozvojovou agentúrou Žilinského samosprávneho kraja.

Autorka blogu: Ivka Hnátová
Prečítajte si: Toto školenie stálo za to!

Bez praxe je talent len nevyužitý potenciál – Rozhovor s ambasádorkou Jankou Bernaťákovou

Pin It on Pinterest