fbpx

Náš projekt ,,Daruj deťom radosť“ sme sa rozhodli zrealizovať, aby sme aspoň takýmto spôsobom mohli pomôcť deťom z detského domova na Tŕni. Pomôcť sme sa im rozhodli tak, že sme usporiadali v škole SWAP oblečenia a starých, ale použiteľných hračiek.

Chceli sme im totiž aspoň takýmto spôsobom spríjemniť čas Vianoc. Mali sme pre nich však pripravené aj iné prekvapenie. Keďže každé dieťa miluje sladkosti, rozhodli sme sa obliecť si kuchárske zástery a spolu s celým naším tímom sme sa pustili do pečenia. Bolo to celkom náročné, keďže sme nevedeli, aké koláče majú deti rady, ale nakoniec sme sa rozhodli pre klasické vianočné pečivo ako napríklad medovníky, linecké koláčiky a krémové pusinky.

Cesta do detského domova bola plná stresu, ale aj nadšenia. Na jednej strane sme sa báli, ako to celé bude prebiehať, no na druhej strane sme sa nevedeli dočkať reakcie detí na náš príchod. Keďže situácia je taká, aká je, a kvôli Covid-u sme nemohli uskutočniť aktivity, ktoré sme mali pre deti pripravené, jediné, čo sme mohli urobiť, bolo odovzdať im naše dary a potešiť ich sladkým prekvapením. Aj napriek všetkým opatreniam bola atmosféra veľmi príjemná. Len čo sme vystúpili z auta, deti nás obkľúčili a začali si brať koláčiky. Najviac sa potešili lineckému pečivu a medovníkom.

Mladšie deti potešilo aj množstvo spoločenských hier. Akonáhle sme uvideli úsmev na ich tvárach, opadla z nás tréma a strach, ktoré vystriedali nadšenie a radosť. Bol to naozaj neuveriteľný a hlavne nezabudnuteľný zážitok nielen pre detský domov, ale aj pre nás.

Autorka blogu: Kristína Karlovská

„Program sa realizuje s finančnou podporou Rozvojovej agentúry BBSK a Banskobystrického samosprávneho kraja“

Pin It on Pinterest