fbpx

Inšpiratívni spíkri, zaujímavé študentské prezentácie, mentori, ambasádori, ale aj súťaže o hodnotné ceny. To všetko čaká účastníkov našej prvej online konferencie, ktorú budeme vysielať už 11. júna. Otázka preto znie – máte už svoju online vstupenku? Ak ešte váhate či sa zúčastniť, je na čase predstaviť vám niekoľko prekvapení…

Ak hľadáte registráciu na konferenciu, stačí kliknuť na tento link a zarezerovať si svoju online vstupenku: https://forms.gle/iMqsdqZ5Qns2LVzq9

Inovatívna alebo inšpiratívna konferencia?

Obidvojo naraz! Zažili ste už online konferenciu, ktorú by ste mohli sledovať zo svojho mobilu z pohodlia domova? Práve o to sa pokúsime už najbližší štvrtok 11. júna. Žiadne dlhé prednášky, ani obmedzený počet ľudí v sále. Stačí si spraviť dobrú kávu, otvoriť chipsy a so zatajeným dychom sledovať, čo dokázali študenti a učitelia v našom rozvojovom programe Show your talent.

Jedným z headlinerov nášej konferky je bezpochyby Juraj Porubský šéfredaktor slovenskej edície FORBES, svetového magazínu o úspechu, biznise a živnotnom štýle. Vo svojom krátkom inšpiratívnom talku prezradí ako sa dostal medzi špičku vo svete médií, aké príležitosti využil, keď bol ešte študent a čo sú podľa neho 3 kroky, ktoré oddeľujú úspešných ľudí od neúspešných.

Ďaľším zaujímavým hosťom bude Jozef Gráč, majiteľ firmy Bepe auto, ktorá predáva overené automobily v Bánovciach nad Bebravou. Jeho podnikateľský príbeh siaha do roku 2003, keď sa všetko začalo láskou k Taliansku a neobyčajnou vášňou k autám. Od vtedy firma, ktorú vedie predala už viac ako 5 000 vozidiel.

Vytvoriť si vlastnú posilku v škole?

Prejdime však nachvíľu od našich inšpiratívnych hostí k účastníkom nášho programu Show your talent. Veľký priestor na konferenciu dostanú práve naše študentské tímy, ktoré spolu so svojimi učiteľmi odprezentujú projekty, ktoré úspešne zrealizovali. A aby ste si nemysleli, že sú to len nejaké drobnosti, dáme vám aspoň malú ochutnávku.

V rámci jedného projektu (tím OBJECTIF) sa podarilo vybudovať na SPŠ dopravnej vo Zvolene školskú posilku, druhý tím Forza Comunne zaviedol triedenie odpadu, tretí tím SPARKS vytvoril školský časopis a v neposlednom rade si študenti užili aj interaktívnu exkurziu Banskej Štiavnice so zaujímavými stanovišťami úloh, ktorú pre nich pripravil tím Allons-Y. Nebolo to však také jednoduché, ako to znie na prvé počutie. Aké prekážky museli študenti prekonať, čo sa vďaka svojim projektom naučili, ako sa im podarilo získať sponzorov a čo im dal mentoring sa dozviete už vo štvrtok.

Čo sa dá získať vďaka mentoringu a nášmu programu?

Tento rok sme sa na konferencii rozhodli ísť našim účastníkom a mentorom pod kožu. Čo to znamená? Že chceme zistiť, aké to naozaj v našom programe bolo. Aj preto sa budeme pýtať našich dvoch mentorov – Andrei Dolinskej (predsedníčky Rady mládeže Banskobystrického kraja) a Michala Mešťana (prodekana pre rozvoj na Ekonomickej fakulte UMB), prečo sa rozhodli investovať svoj čas do mladých ľudí, a naopak, čo dal mentoring našej študentke Adriane Luptákovej. Zaujímať nás bude aj skúsenosť Dušana Honétzyho, ktorý absolvoval náš program ako učiteľ. Zmenil nejako svoj pohľad na vzdelávanie?

Ani tu však nekončíme. Alebo by ste už chceli? Sľúbili sme vám poriadnu dávku inšpirácie a my slovo držíme.

Novinár zo SME či naturkulturalista Peter Winkler?

Vieme, že mnohí z vás by sa do nášho programu radi zapojili, ibaže ešte nefunguje na vašej škole. Alebo nás možno len sledujete a chceli by ste objaviť svoj talent alebo zistiť ako rozvíjať študentov vo vašej triedy.

Aj preto sa môžete tešiť na panelovú diskusiu s bývalou úspešnou slovenskou biatlonistkou Martinou Halinárovou, trénerom animátorov v Stagemane Slavomírom Pačutom a startup lídrom zo spoločnosti Mgroup Martinom Pechovským. V diskusii vám prezradia ako rozvíjať svoj talent v biznise, v športe, v umení či v práci s ľuďmi.

Nás však zaujíma aj to, aký potenciál majú študentské nápady a projekty, ktoré zorganizovali naše tímy na SPŠ dopravnej vo Zvolene. Preto sme si na malý moment pozvali do programu aj novinára SME Petra Kováča, dobrovoľníka z OZ Slatinka Martina Tóčika, naturkulturistu Petra Winklera či rodáčku z Banskej Štiavnice, lektorku a pracovníčku MsÚ Miroslavu Celderovú.

V horúcom kresle bude naozaj horúco

V závere nášho programu si pozveme do Horúceho kresla našich dobrovoľníkov Jarku Lipkovú, Ali Trnkovú, Maja Hríňa a Silviu Žabkovú. Ukážu vám zákulisie celoročnej práce Show your talent (a pssst… trošku ich aj pogrilujeme – nachystali sme si na nich tajné fotografie, ktorých príbeh budú musieť vysvetliť bez zaváhania a akejkoľvek prípravy – o čom však moc netušia).

Ak by ste si po celom tomto dni povedali, že sme naozaj blázni, ktorí milujú svoju prácu a chceli by ste sa k nám pridať (alebo len nakuknúť do nášho tímu) Lukáš Slatinský, Maťka Melicherčíková a Aďa Lašková vám povedia, ako sa stať jeho súčasťou. (Mne sa už v hlave rodia otázky, ktoré by som sa ich rád opýtal: Čo za to máte, že ste dobrovoľníkmi? Platí vám za to niekto? Prečo ste do toho vôbec išli?) No ale pýtať sa nebudem ja.

Vlastne zabudol som, moderátorkou našej konferencie bude redaktorka RTVS Rádia Reginy, zdravotná klauntka z organizácie Červený nos, Mariana Kovačechová.

Odhalíme vám dve veľké prekvapenia

Na úpný záver programu, keď už bude všetko dôležité povedané, na stage sa možno dostanem aj ja a pokúsim sa predstaviť vám úplne čerstvé novinky, na ktorých sme pracovali uplynulé týždne v Show your talent. Prezradím len to, čo môžem, že do nášho programu sa možno tak trochu istým spôsobom (ach koľko neistoty), bude dať zapojiť z akejkoľvej školy, z akéhokoľvek kraja. A tiež, že máme pre vás pripravenú online platformu, s množstvom inšpiratívneho obsahu od našich mentorov a lektorov, ale detaily môžem odhadliť až na konferke.

Celý jej program bude interaktívny, hostí sa budete môcť pýtať cez sli.do, súťažiť budete môcť o hodnotné ceny a backstage celej konferencii nájdete na našom Instagrame Show your talent.

Ešte vám pozdieľam moju radosť – nesmierne sa teším, že sa na našu online konferenciu prihlásili desiatky mladých ľudí z celého Slovenska, pridali sa k nim aj ich učitelia a to nie je všetko. Zaregistrovali sa už aj mnohí zamestnávatelia, zástupcovia samosprávy či odborníci, ktorí sú zvedaví na to, čo naši študenti dokázali.

Môžete sa k nám preto pridať a zaregistrovať si svoju online vstupenku priamo tu: https://forms.gle/iMqsdqZ5Qns2LVzq9

Po vašej registrácii dostanete na mail link na živé vysielanie. „Vstup“ na online konferenciu je bezplatný.

Ale pozor, naša konferencia bude prudko inšpiratívna. (Hrozí, že počas nej sa rozhodnete do niečoho pustiť, s niekym začnete spolupracovať alebo naberiete odvahu vytvoriť niečo, čo ste dlhé roky odkladali. Alebo váš program s vami nijako nepohne, lebo si ho pustíte s predsudkom, že nič nové sa dozvedieť už nedá… tak ktovie. Ako by povedal Jarka – It´s up to you – je to na vás).

Z láskou pre vás napísal Jaro Dodok, koordinátor programu 🙂

Program sa realizuje pod záštitou predsedu BBSK Ing. Jána Luntera, s finančnou podporou Európskeho zboru solidarity.

Jeho hlavnými partnermi sú: MGROUP, SLÁVIK & STELL, Forbes, .týždeň, Martinus a The Žurnál

Ako to vyzeralo na tej minuloročnej sa môžete pozrieť tu:

„Program sa realizuje s finančnou podporou Rozvojovej agentúry BBSK a Banskobystrického samosprávneho kraja“

Pin It on Pinterest