fbpx

Ani nevieme ako a stali sme sa finalistami Generácie 3.0. Ocitli sme sa tak medzi renomovanými projektami, ktoré realizujú organizácie The Duke of Edinburgh’s International Award Slovensko, o.z., Nadácia Zastavme korupciu či Junior Achievment Slovakia.

Vo februári tohto roka sme sa prihlásili do programu Generácia 3.0. Je ročný cyklus, v rámci ktorého Nadácia Pontis vyhľadáva inovatívne vzdelávacie prístupy, prepája ich so vzdelávacou komunitou, pomáha im s efektívnym nastavením a podporuje ich pri šírení do škôl po celom Slovensku.

Foto: Tomáš Halász

V živote sme nevypĺňali náročnejšiu prihlášku, no už vďaka nej sme si ujasnili v čom spočíva kvalita nášho programu Show your talent a ako sa môže ďalej rozvíjať.

Po uzatvorení prihlasovania sme zistili, že do Generácie 3.0. sa prihlásilo celkovo 58 projektov. Preto by nás ani nenapadlo, že sa v takejto veľkej konkurencii uspejeme.

26. februára 2019 sme sa však dozvedeli jednu z najlepších správ v tomto roku: odborná porota nás vybrala medzi finalistov a stali sme sa tak jedným z 15-tich najinovatívnejších vzdelávacích programov na Slovensku!

Vďaka tomuto postupu mohli dvaja členovia nášho tímu (Jaroslav Dodok a Jarmila Lipková) absolvovať 3-dňový EDUcamp na ktorom sme sa zoznámili s odborníkmi z biznisu aj školstva.

Vďaka skvelým lektorom a mentorom sme získali množstvo skvelých skúseností, inšpirácií a príležitostí. Pomohli nám nájsť spôsoby, ako náš program rozšíriť aj do ďalších škôl. A o tom, že to celé malo význam, hovorí aj to, že sme niekoľko týždňom po EDUcampe rozšírili náš program na ďalšie dve školy.

EDUcamp Nadácie Pontis v rámci programu Generácia 3.0

Do záverečného kola (medzi TOP 5 projektov) sme síce nepostúpili, no sme nesmierne vďační aj za ocenenie finalistu Generácie 3.0.

Keď sa nás niekto najbližšie opýta či má význam to čo robíme, tak nás bude v srdci hriať ten dobrý pocit, že to zmysel má. Pretože náš program oslovil odbornú porotu, expertov na vzdelávanie a pomáha každý deň objavovať svoje talenty študentom či učiteľom v troch rôznych krajoch.

Pin It on Pinterest