fbpx

Prvú celoslovenskú konferenciu pre učiteľov a pracovníkov s mládežou máme úspešne za sebou. Spolu so 125 účastníkmi sme na nej hľadali nové spôsoby, impulzy, inšpirácie a zdieľali si skúsenosti, ako pracovať s mladými. Po dvoch rokoch pandémie sme v našom tíme Show your talent dospeli k tomu, že sa chceme konečne stretnúť osobne, a to so všetkými, ktorí nám v programe pomáhajú rozvíjať mladých ľudí na Slovensku.

Rozhodli sme sa poďakovať našim mentorom, lektorom, ambasádorom, partnerom, riaditeľom, učiteľom, ale aj všetkým tým, ktorí nám pomáhajú rozvíjať mladých ľudí v našej krajine alebo by sa chceli k tejto vízii pridať. Preto sme okrúhle 5. narodeniny nášho rozvojového programu oslávili vo veľkom štýle – na celoslovenskej slávnostnej Konferencii pre pracovníkov s mládežou.

Tú sme organizovali v polovici júna 2022 v Badíne a okrem stretnutí, zdieľaní či spoločného networkingu sme s viac ako 125 účastníkmi hľadali nové spôsoby, impulzy, či inšpirácie,ktoré by nám pomáhali čeliť nečakaným výzvam, ktoré prináša dnešná doba.

K naplneniu týchto cieľov nám na konferencii pomohli výborní rečníci a vzácni hostia, ktorí pracujú s mladými ľuďmi v rôznych oblastiach. O budúcnosti vzdelávania nám prišiel porozprávať Vladimír Šucha, zákutia objavovania talentov u mladých ľudí nám poodhalil Jozef Kokoška, najvážnejšie životné situácie mladých ľudí nám predstavil Marek Madro, ako sa uplatniť na pracovnom trhu načrtol Dalibor Slávik, ako pracovať s charakterom študentov odprezentoval Martin Luterán a ako získať financie na svoje projekty účastníkom priblížila Zuzana Suchová. 

Naše pozvanie do diskusie prijal aj riaditeľ Slovenskej živnostenskej komory Oldřich Holiš a Romana Trnková, ktorí spolu s Vladimírom Šuchom diskutovali o téme Ako objaviť a využiť potenciál v našich školách, organizáciách a firmách. Títo a ďalší skvelí hostia boli spolu s účastníkmi konferencie súčasťou inšpiratívnych rozhovorov, praktických workshopov, riadeného networkingu a podnetných diskusií, ktoré nám pomohli osláviť náš výnimočný deň a boli inšpiráciou do ďalších dní.

Špeciálnym hosťom konferencie bol predseda vlády SR, p. Eduard Heger, ktorý sa účastníkom prihovoril prostredníctvom videohovoru. Spoločne s účastníkmi konferencie diskutoval o najpálčivejších problémoch súčasného školstva a rovnako i o vízii a smerovaní vzdelávania na Slovensku.

Tento inšpiratívny deň sme mohli realizovať vďaka všetkým našim partnerom, ktorí podporujú myšlienky programu Show your talent. Sme veľmi vďační, že sme ho mohli stráviť v kruhu skvelých ľudí, ktorým mladí ľudia na Slovensku nie sú ľahostajní.

Tešíme sa na pokračovanie – Konferenciu pracovníkov s mládežou 2.0, ktorá sa uskutoční 14. júna 2023. Máte sa na čo tešiť!

Autor blogu: Viktor Verba

Prečítajte si aj: Náš príbeh začal na „zelenej lúke”

Pin It on Pinterest