fbpx

Lukáš Slatinský je naším absolventom a zároveň sa rozhodol, že sa pridá do tímu ako dobrovoľník. Aké zážitky si odniesol zo Show your talent ako účastník a ako vyzeral jeho uplynulý rok v core teame? To vám už povie on sám, nech sa páči, prajeme vám príjemné čítanie.

Prečo som sa prihlásil?

Jedným z dôvodov bolo, že som bol stále v jednom kolotoči, škola, tréning, domov a takto celý týždeň. Skrátka, chcel som skúsiť niečo nové. Dlho som rozmýšľal či sa zapojiť, alebo  nezapojiť do projektu. Prihlášku som odoslal posledný možný deň a posledný možný čas. Prihlásilo sa celkom 21 študentov. O pár dní sa konali výberové pohovory,  mal som hrozný strach a stres, že pred  „porotou“ neuspejem. Po nejakej chvíľke mi prišiel mail o prijatí do projektu Show your talent, celý som bol vedľa a šťastný.

Moje spomienky na víkendovu

Pred prvou víkendovkou som mal veľmi zmiešané pocity, nevedel som čo čakať, aký  bude systém a program. Víkendovka sa konala v parádnom  hoteli na Osrblí. Začali sme komunikáciou, neskôr aktivitami k danej téme. 
Následne sme boli rozdelení do tímov a mali sme za úlohu postaviť čo najvyššiu vežu pomocou pásky, novín, špajdlí a jedného cukríka. Mali sme na to obmedzený čas, čiže hneď som začal stresovať čo a ako spravím. Netrvalo dlho a úlohy sme si rozdelili, že kto bude čo robiť. Začal som rolovať noviny a následne ich spájať s páskou.
V našom tíme sa prelievalo veľa emócií, keď vypršal čas boli sme na seba hrdí ako rýchlo sme si rozdelili úlohy a následne zrealizovali super vežu. Bohužiaľ sme ju nemali najvyššiu, ale bol som rád aj tak. Na túto prvú vikendovku nedokážem zabudnúť, dovolím si tvrdiť, že prvá víkendovka bola lepšia ako druhá. Cítil som sa veľmi dobre a cítil som, že som súčasťou niečoho veľkého.

Zvládli sme zrealizovať náš vlastný projekt!

Všetci sme mali rozdelené role  v tíme. Netrvalo dlho a museli sme sa pustiť do písania projektu. Mali sme hrozne veľa nápadov od čistenia mesta až po výmenný pobyt medzi žiakmi do zahraničia. Cez veľa hádok a hádam až rozpadnutia nášho tímu sme sa zocelili a nazvali sme náš projekt „Flex Zone“. V našom ponímaní to bolo paletové sedenie na škole, ktoré malo byť štýlové, pekné a hlavne aby slúžilo na oddych.
Projekt sme úspešne napísali a bol schválený. Rozpočet, čo sme dostali, sme použili na materiál. Chalani zohnali nástroje ako sú brúska, pílka na drevo. Palety sme dostali od sponzora. Celá realizácia trvala 2 mesiace. Po pár dňoch sme sa nevedeli vynadívať na to, ako sa to študentom školy páči, veľa študentov si toto sedenie hneď obľúbilo a my sme vedeli, že sme odviedli dobrú prácu.

Čo mi dal projekt Show your talent?

Naučil som sa lepšie komunikovať s ľuďmi a taktiež prácu s ľuďmi. Získal som mnoho skúsenosti a kontaktov do budúcna. Taktiež som sa začal venovať  marketingu a leadershipu vo voľnom čase. 
Dokonca som si založil denník, kde si píšem nové poznatky z rôznych workshopov. Vďaka môjmu mentorovi, som mal možnosť vycestovať na Erasmus + do Poľska. Taktiež mi ponúkol, či by som si vedel predstaviť dobrovoľníctvo v organizácii SYTEV na Kysuciach v odvetví Erasmus+. 


No a dnes spravujem siete Show your talent a vymýšľam marketingový plán pre tieto komunikačné kanály. Nedávno sme s tímom zo SYTEVu  podali projekt, ktorý sa uskutoční na Slovensku s témou rasizmu. 
Nikdy som si nemyslel, že takýto projekt mi otvorí oči a ukáže mi nové možnosti. Som veľmi rád, že som mohol byť účastníkom tohto projektu a v neposlednom rade byť súčasťou core tímu Show your talent. Toto všetko by sa nezačalo bez jedného človeka a tým je Jaroslav Dodok, ktorý prišiel s projektom Show your talent a dal mi možnosť a spoluprácu, za čo mu veľmi ďakujem. 

Autor blogu: Lukáš Slatinský

„Program sa realizuje s finančnou podporou Rozvojovej agentúry BBSK a Banskobystrického samosprávneho kraja“

Prečítajte si aj: Prečo sa zapojiť do programu Show your talent ako učiteľ?

Pin It on Pinterest