fbpx

Volám sa Lukáš Slatinský, som absolventom SPŠ Dopravnej vo Zvolene a dobrovoľníčim v rozvojovom programe pre stredné školy Show your talent už skoro 4 roky. V tomto blogu sa dozviete, ako dlho som zapojený v projekte, čo je mojou úlohou, čo som zažil/získal a prečo sa prihlásiť ako dobrovoľník do nášho programu.

Ako dlho som v projekte?

Prvý rok som bol zapojený ako účastník, kde som absolvoval workshopy, víkendové školenia, mentoring a na záver som s mojím tímom zrealizoval projekt. Zvyšné roky som súčasťou Core tímu, do ktorého som sa pripojil v druhom ročníku, už ako absolvent samotného programu Show your talent. Som nesmierne rád, že som dostal takúto ponuku, a plánujem v tom dlhšiu dobu pokračovať.

Čo je mojou úlohou v Core tíme?

Snažím sa pomáhať takmer so všetkým a každému členovi tímu, od prepisovania informácií až po fyzickú prácu. Mojím hlavným odvetvím je však marketing a spravovanie sociálnych sietí, v čom mi pomáha a učí ma Dávid Maslen. V marketingu vytváram social média plány, čo je niečo ako content plán, kde sa nachádzajú všetky naplánované príspevky, ich popisy, skrátka všetko, čo patrí k publikovaniu príspevkov na sociálne siete. Hotový social média plán posielam na kontrolu Dávidovi, ktorý mi napíše krátky feedback čo treba zmeniť alebo upraviť.

Čo som získal v projekte?

Vďaka tomuto projektu som zistil, akou cestou chcem v živote kráčať. Nadobudol som veľa zručností v komunikácii, v prezentovaní, v lektorovaní, v marketingu v mnohom ďalšom. Taktiež som získal certifikáty, ktoré mi môžu pomôcť pri hľadaní budúcej práce alebo pri rôznych iných príležitostiach. Spoznal som nových mladých ľudí, kopu účastníkov, mentorov, získal som mnoho kontaktov do budúcna a vytvoril si nové priateľstvá.

Prečo sa zapojiť do projektu ako dobrovoľník?

Získate množstvo možností zdokonaliť sa a veľa príležitostí na osobný rast, ktoré určite využijete v budúcej práci alebo niekde, kde budete chcieť pôsobiť. Chcel/a by si si vyskúšať lektorovanie účastníkov? Môžeš to skúsiť na pozícii junior lektor. Chcel/a by si plánovať rôzne školenia, workshopy alebo eventy v našom projekte? Určite môžeš ako junior evenťák. Taktiež sa môžeš stať junior koordinátorom pre lokálne tímy na školách alebo, ak ťa baví práca so sociálnymi sieťami, môžeš nám pomôcť s naším marketingom. Toto všetko ťa bude čakať, ak budeš mať zápal pre prácu a túžbu vyskúšať si aj mnoho ďalších pozícií. Stačí poslať mail na ahoj@showyourtalent.sk a napísať nám niečo o sebe. Máš obavy? Vôbec nemusíš –  do všetkého ťa na 100% zaškolíme. 

“Vďaka programu Show your talent som zistil, čím sa chcem v živote stať.”

Prečítajte si aj: Navštívili sme redakciu Forbes
Škola s dobrým menom a učiteľmi, ktorým na študentoch záleží

Pin It on Pinterest