fbpx

Tešíme sa, viete prečo? Pretože sme sa rozrástli o novú školu. Je ňou Gymnázium Hlinská v Žiline. Ako vyzeralo úvodné školenie realizačného tímu? Celý priebeh vám opíše Martina Hrebeňárova, ktorá je marketingovou manažérkou projektu Show your talent na Žilinskom Gymnáziu Hlinská.

Rozbehli sme rozvojový program Show your talent! Zažili sme úvodné školenie s organizátormi programu, profesormi a študentmi zo SPŠ Dopravnej vo Zvolene, na tejto škole vznikal jedinečný program a už majú za sebou aj druhý ročník.

Pred začatím školenia som v sebe skrývala veľkú zvedavosť, nadšenie, ale aj malý strach z toho, čo všetko sa bude diať a myslím si, že som nebola jediná. Všetka negativita  opadla počas úvodnej aktivity. Pomocou Dixit kariet sme sa predstavili a vyjadrili svoje pocity, myšlienky ohľadom projektu, čím v miestnosti nastala príjemná atmosféra.

Aktivít sme mali ešte niekoľko. V nasledujúcej aktivite sme na papieriky napísali svoje doterajšie skúsenosti a ciele, ktoré sme následne nalepili do „mora“ očakávaní.

Aby sme sa zainteresovali do programu Show your talent, rozdelili sme sa do skupín žiak-učiteľ a dostali sme určitý útržok časti programu. Jeden z dvojice mal v krátkosti porozprávať, čo je napísané na papieri a druhý to musel pantomimicky znázorňovať. Žiaci a učitelia tak medzi sebou odkryli malú bariéru formálnosti a mali možnosť vidieť sa navzájom aj v inom, priateľskom svetle.

Takouto formou prebiehalo skoro celé školenie. Po prestávke plnej chutného občerstvenia a voľnej komunikácie nám bol predstavený kompletný rozvrh programu. Pre mňa ako študentku to bola dokonalá predstava  rozvoja žiakov neformálnym spôsobom. Zapálilo to vo mne túžbu hneď všetko odštartovať, ale na to si ešte do septembra musím počkať.

Na záver sme vytvorili niekoľko stanovíšť podľa funkcie každého člena, kde nám bol podrobne opísaný náš post v tíme. Organizátori to vymysleli perfektne, mala som tak možnosť lepšie sa sústrediť a častejšie klásť otázky.
Svoje pocity som skrývať vôbec nemusela, či už to boli obavy alebo oduševnenosť, pretože to všetko k tomuto veľkému projektu asi patrí.
Aj keď sa strachujem o náročnosť programu, nestrácam vnútorné nadšenie. Je to pre mňa nová výzva a verím, že s úspešným koncom pretože  rada čelím novým výzvam, ako aj zbytok nášho školského tímu.

A akými slovami by toto stretnutie a priebeh programu opísali študenti a profesori z Gymnázia? Nadšenie, radosť, zápal, obohatenie, prínos…

Program sa realizuje s finančnou podporou Rozvojovej agentúry ŽSK, n.o. a Žilinského samosprávneho kraja.

Autorka blogu: Martina Hrebeňárová

Prečítajte si:
Rozhovor s Dávidom Králikom: Rozhodli sme sa pašovať neformálne vzdelávanie do škôl

Pin It on Pinterest