fbpx

V programe Show your talent som od jeho úplného začiatku, kedy ma do programu pozval Jaro Dodok, ktorý prišiel s myšlienkou Talentu po tom, ako ma videl pripravovať konferenciu projektu Záruky pre mladých, ktorého som bola súčasťou.

Moje pôsobenie v programe začalo popri školských povinnostiach, keď som práve maturovala a čakal ma prvý rok na vysokej škole. Nesmelo som prijala pozvánku stať sa členkou tímu – dobrovoľníčkou, ktorá by pomáhala s realizáciou programu na pozícii komunikačnej manažérky. Mojou úlohou bola komunikácia s mentormi a získavanie spätnej väzby z mentoringu. Vďaka tejto skúsenosti som sa zlepšila v komunikácii a nemala som problém asertívne riešiť rôzne komplikácie. Navyše som získala nové kontakty na úspešných ľudí z praxe, ktorí mi boli vzorom.

Od tohto momentu moje skúsenosti rástli. Jaro mi vždy s dôverou otvoril dvere k novej úlohe. Vždy veril, že ju dokážem zvládnuť a budem na nej pracovať najlepšie ako viem. A tak to aj bolo. Od druhého roka som už s mojím kolegom – dvojičkou Majom pod dohľadom našej garantky pre vzdelávanie Jarky lektorovala víkendovky. Dostala som aj prvú veľkú zodpovednosť, a to mať na starosti 3 komunikačných manažérov, keďže sa náš program rozrastal. Prvýkrát som si vyskúšala, aké to je viesť ľudí a zadeľovať im úlohy.

Posunula som sa tak na novú pozíciu koordinátorky mentoringu. Táto oblasť sa na dlhú dobu stala mojou srdcovou záležitosťou. Bolo pre mňa obohacujúce vidieť, ako sa žiaci vďaka mentoringu posúvajú. Najväčším oslobodením a príležitosťou pre mňa bolo, že v priebehu tohto roka som mohla robiť v oblasti mentoringu inovácie, aby bol ešte kvalitnejší ako pre žiakov, tak pre mentorov. Tomu sa mimoriadne „tešili“ moje talenty – „napravujúci, empatia či zodpovednosť“.

Poviem vám, že trému som mala neustále – školiť skúsených mentorov či učiteľov, moderovať live streamy alebo stretnúť sa s ministrom školstva, to chce odvahu. Bola som ale vždy vďačná, keď som takú výzvu zvládla a nabrala novú skúsenosť. Zrejme práve odvaha zvládnuť úlohu, ktorú som nikdy predtým nerobila, mi priniesli dve zásadné novinky: ocenenie Osobnosť mládeže 2020 za prácu s mládežou a novú pozíciu koordinátorky nášho hlavného Core team-u.

V uplynulom roku som tak dostala oveľa väčšiu zodpovednosť a nanovo sa začala učiť koordinovať ľudí. Teraz už viem, aké to je, viesť tím ľudí, dobrovoľníkov, porady či dokonca program na škole. Učím sa v oblastiach, ktoré som doteraz vôbec nepoznala, ako je administratíva, financie a vyskúšala som si aj úlohu HR manažérky. Postupne sa tak dostávam do role výkonnej riaditeľky programu, ktorá zabezpečuje, aby sa veci v programe hýbali a fungovali. Fungovať to však môže len vďaka skvelému tímu, ktorého som súčasťou.

Autorka blogu: Ali Trnková

Prečítajte si aj: Ako by mala vyzerať tímová spolupráca a čo je dôležitou súčasťou projektu?

Pin It on Pinterest