fbpx

Kreativita a tvorivosť v jednom blogu. Naše študentské tímy zo Zvolena mali za úlohu vymyslieť a zrealizovať svoj tímový projekt. Mohlo ísť o čokoľvek, čo prinesie zmenu, aktivitu alebo nové poznatky. Ako sa im v tom darilo? Dnes sa v našom blogu pozrieme na výsledky, ktoré dosiahli…

Školská posilňovňa:
Tím: OBJECTIF

Študentom chýbal priestor, kde by mohli zlepšiť svoju kondíciu počas prestávok a voľného času. A práve pre to prerobili nevyužívanú miestnosť na svojej škole, nakúpili nové stroje, miestnosť vymaľovali a následne umožnili študentom fyzicky sa rozvíjať.  A čo sa počas práce na projekte naučili?

“Naučili sme sa kontrolovať svoje emócie a pracovať pod časovým tlakom.”

Školský časopis SPARKS

Tím: SPARKS

Zámerom časopisu bolo motivovať a povzbudzovať všetkých študentov školy, aby rozvíjali svoj potenciál a vášeň. V rámci tohto projektu urobili workshop s úspešným kameramanom RTVS Štefanom Plevom, ktorý rozprával o svojej životnej ceste a zároveň pokrstil časopis Sparks. 

´´Naučili sme sa dotiahnuť veci do konca´´

Krst časopisu SPARKS

Nerecykluješ? Začni!

Tím: Forza Comunne

Recyklácia  je v posledných rokoch veľmi populárnou a dôležitou témou, o ktorej treba hovoriť. Práve pre to sa študenti rozhodli, že zorganizujú workshop o triedení odpadu na škole a nakúpia nové nádoby na recyklovanie. Na worhshope o recyklovaní sa dokonca zúčastnil  riaditeľ spoločnosti Marius Pedersen. Táto spoločnosť je najväčšia súkromná dánska spoločnosť v oblasti nakladania s odpadmi.

´´Zdokonalili sme sa v komunikácií s druhými ľuďmi a získali sme nové kontakty´´

Tím: Allons-Y!

Z neformálneho vzdelávania do neformálneho. Ako je to možné? Jednoducho. Študentom sa páčila myšlienka neformálneho vzdelávania. Na základe čoho spravili mimoškolské neformálne vzdelávanie zamerané na históriu a súčasnosť Banskej Štiavnice. Študenti pripravili lookbooky so zaujímavosťami o Banskej Štiavnici. Študenti vytvorili rôzne stanovištia s interaktívnymi úlohami pre študentov a nezabudli ani na fotosútaž a výstavu najkrajších fotiek.

´´Dokázali sme komunikovať so sponzormi a spolupracovať ako tím´´

Sme hrdí, na našich študentov, že sa im podarilo zrealizovať všetky projekty a dokázali pracovať ako jeden tím. Veríme, že všetky skúsenosti, ktoré získali počas neformálneho vzdelávania a realizácie projektov budú využívať naplno počas bežných dní a pri hľadaní novej práce alebo ďalšieho štúdia. 

Viac informácií o študentských projektoch môžete získať prostredníctvom sledovania našej facebookovej stránky alebo Instagramu.

Všetky projekty finančne podporil Európsky zbor solidarity.

„Program sa realizuje s finančnou podporou Rozvojovej agentúry BBSK a Banskobystrického samosprávneho kraja“

Prečítajte si aj: Slavomír Pačuta: 5 tipov na rozvoj a rast
Jaroslav Červinka: „Chceš sa rozvíjať? Začni hneď a nevzdávaj sa, aj keď sa nie všetko podarí“


Generálni partneri:

SLÁVIK & STELL

slavikandstell.com

Forbes

forbes.sk

Mgroup

m-group.sk

.týždeň

tyzden.sk

The Žurnál

thezurnal.sk

Martinus

martinus.sk

Pin It on Pinterest