fbpx

Slávnostná konferencia sa vydarila na výbornú. Prebiehala v divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, kde taktiež praxujú žiaci SOŠ hotelových služieb a obchodu. Na úvod poviem len pár slov. Som veľmi rád, že som mohol byť súčasťou tejto konferencie či už ako divák, alebo ako fotograf či dobrovoľník. Musím vyzdvihnúť prostredie, v ktorom sa konala. Bolo veľmi pekné a dodávalo konferencii to pravé čaro.

Konferencia bola organizovaná dôsledne, aby každý vedel, čo má robiť, skrátka aby všetko bolo pripravené. To malo nesmierny dopad na atmosféru, emócie či aktivitu pozvaných ľudí. Účastníci úspešne zrealizovali svoje projekty a následne ich odprezentovali pred svojimi rodičmi, blízkymi či spolužiakmi. Nechýbali ani slová riaditeľky PaedDr. Heleny Hrnčiarovej či vedúceho nášho programu Jaroslava Dodoka. Taktiež musím podotknúť, že občerstvenie bolo vynikajúce. 

Prebehli aj panelové diskusie, kde účastníci opisovali svoje nové zručnosti, poznatky či pocity, to, ako sa im pracovalo na ich projektoch, aké prekážky museli prekonať alebo ako sa im spolupracovalo v jednotlivých tímoch. Ďalšou dôležitou témou v panelovej diskusii bol mentoring. Čo je to mentoring? Žiaci opisovali svoje skúsenosti s ich mentormi, čo ich naučili alebo v čom im pomohli.

Aké projekty naši účastníci zrealizovali?

Tím KDKS pomáhajú deťom v detskom domove. Zrealizovali projekt s názvom „Daruj deťom radosť”, kde sa rozhodli pomôcť deťom v detskom domove. Podľa nich týmto deťom chýba rodinné zázemie a nie vždy dostanú darčeky podľa želania. Práve preto sa ich rozhodli prekvapiť a vytvoriť pre nich pravé čaro Vianoc. Cieľom projektu bolo vyčariť deťom z detského domova úsmev na tvári a spríjemniť im vianočný večer. Taktiež si pre nich pripravili zábavné aktivity, vďaka ktorým vytvorili tú správnu atmosféru Vianoc.

Záleží im aj na zvieratách!

Tím Pomocných labiek pripravil projekt pomoci útulku. Prichádzala zima a znižovali sa zásoby potravy, teplých prikrývok či hračiek. Ich snahou bolo v prvom rade zlepšiť podmienky v útulku pomocou zbierky a v druhom rade podporiť adopcie zvierat a ich záchranu pred utratením. Ich cieľ bol taktiež zvýšiť počet dobrovoľníkov v útulku a motivovať ľudí k pomoci.

Sme ovplyvnení sociálnymi sieťami, ktoré nás kŕmia falošnou ideou dokonalosti, skrývania nedostatkov a porovnávania sa

Študenti mali pocit, že v dnešnej dobe sú ľudia k sebe stále horší a horší. Mnohokrát to vedie k nízkemu sebavedomiu, psychickým problémom, poruchám príjmu potravy a sebapoškodzovaniu. Tím It is what it izzz si osvojili názor: „Si to, čo ješ.” Problém sa rozhodli riešiť rozširovaním povedomia o zdravej strave a podujatím s názvom „Výmena oblečenia”. Ich zámerom bolo predísť nízkemu sebavedomiu a zbytočným zlyhaniam, pričom chceli zároveň dostať do popredia slow fashion a rozvážnejšie nakupovanie oblečenia. Cieľom bolo aj umožniť ostatným spoznať zdravé jedlá a suroviny prostredníctvom kuchárskej knihy pre študentov SOŠ hotelových služieb a obchodu.

Autor blogu: Lukáš Slatinský

„Program sa realizuje s finančnou podporou Rozvojovej agentúry BBSK a Banskobystrického samosprávneho kraja“

Prečítajte si aj:

“Program Show your talent je finančne podporený Banskobystrickým samosprávnym krajom a Rozvojovou agentúrou Banskobystrického samosprávneho kraja, n.o”

Pin It on Pinterest